Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се поклони пред паметта на големия

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се поклони пред паметта на големия
Коментари Харесай

Каракачанов се поклони пред паметника на полк. Борис Дрангов в Скопие

Министърът на защитата Красимир Каракачанов се поклони пред паметта на големия български патриот, пълководец и боен възпитател полковник Борис Дрангов, поднасяйки венец на паметника му в Скопие. На събитието участва и посланикъ на България в Северна Македония Ангел Ангелов.

Пред публицисти Каракачанов акцентира, че всеки български политик, посланик, както и всеки българин, би трябвало да помни и уважава паметта на българските военнослужещи, починали за освобождението и обединяването на българския народ. Всеки, пристигнал в Скопие, би могъл да се отбие на фамилната гробница на рода Дрангови в гробището Бутел, с цел да засвидетелства уважението си към един офицер, който е станал образец за храброст, родолюбие, както и грижа за българския боец, за неговата подготовка, образование и обезпечаване. По тази причина полковник Дрангов е бил доста обичан от елементарните хора и ние можем единствено да се поучим от неговото внимание към елементарния боец, напомни министър Каракачанов, представен от пресцентъра на Министерството на защитата. Той акцентира и огромната обич към Родината на българския офицер, умрял през май 1917 година на Завоя на река Черна в сраженията по време на Първата международна война.

Скопие е родният град на полковник Борис Дрангов. Той е бил и шеф на така наречен Скопска школа за запасни офицери, която през 1916 и 1917 година възпитава и образова десетки почтени български жители.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР